Tūkstančius metų žmonės visame pasaulyje naudojo alavijų kosmetikoje bei kaip vaistą nuo įvairių ligų. Senovės Egiptiečiai naudojo alavijų gydant nudeginimus ir infekcijas, Kleopatra ir Nefertitė naudojo jį grožio procedūroms, o Aleksandras didysis šiuo augalu gydė sužeistus kareivius. Alavijas išgarsėjo dėl savo stebuklingo poveikio žmogaus sveikatai, todėl pastaraisiais šimtmečiais mokslininkai skyrė daug demėsio šio augalo tyrimams, po kurių pasitvirtino, kad ši liaudės medicinos priemonė yra iš tikrųjų veiksminga.

Medicininė šio augalo nauda yra nesuskaičiuojama. Alavijas sureguliuoja virškinamąją sistemą, padėda kaip laisvinanti vidurius priemonė. Gelis, esantis alavijo lapuose, puikiai gydo nudegimus, pjautines, kąstines žaizdas, vabzdžių įgėlimus, spuogus, egzemas. Moksliškai įrodyta, jog alavijas turi teigiama poveikį ląstelių regeneravimo ir metabolizmo funkcijoms, turi naturalų antibiotinį poveikį,. Dėl savo maitinamųjų ir antioksiduojančių savybių alavijas apsaugo odos  audinius, o jeigu jie pažeisti, – skatina jų gijimą. Alavijuje esantys antioksidantai kovoja su kenksmingais laisvaisiais radikalais, esančiais aplinkoje. Laisvieji radikalai sukelia įvairias ligas, tarp jų tam tikras vėžio rūšis, bei pagreitina senėjimą. Natūralus priešuždegiminis ir antibakterinis alavijo poveikis, kartu su jo maitinamaisiais elementais, skatina ląstelių augimą, jų atsinaujinimą, taip pagerindamas odos buklę bei letindamas senėjimo procesus.

Šiai dienai stabilizuotame alavijo minkštime išskirtos 75 maitinančios medžiagos. Pačios svarbiausios iš jų yra:
* Ligninas – celiuliozės medžiaga, kuri ypatingai veikia alavijo preparatų skverbimąsi į odą;
* Saponinai – muilinė medžiaga, švarinanti, turinti antiseptinių savybių;
* Antrachinonai ir jų dariniai – skausmą mažinančios medžiagos, pasižyminčios stipriu antibakteriniu, priešgrybeliniu ir antivirusiniu aktyvumu;
* Mineralai : kalcis, magnis, natris, cinkas, geležis, manganas, kalis, varis, chromas;
* Vitaminai – vitaminas B1, vitaminas V, Beta karotinas (vitaminas A), vitaminas B2, vitaminas B3, niacinamindas (niacinas), cholinas, vitaminas B12, folio rūgštis, vitaminas E. Vitaminai A, C, E svarbūs antioksidantai, reikalingi kovojant su laisvaisiais radikalais. B grupės vitaminai, tame tarpe cholinas, reikalingi energijos ir metabolinių aminorūgščių gamybai, raumenų masės augimui. Vitaminas – B12 būtinas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, kurio trūkumas lemia anemiją. Alavijas yra retas augalinės kilmės šio vitamino šaltinis;
* Folio rūgštis – reikalinga kraujo ląstelių vystymuisi, jos trūkumas lemia alergiją;
* Aminorūgštys – žmogaus gerai savijautai palaikyti reikalingas 22 aminorūgštys. Iš jų visas, išskyrus 8, pagamina pats organizmas. Likusias, įgijusias nepakeičiamų aminorūgščių pavadinimą, organizmas gauna kartu su maistu tuo pačiu kartu sudarydamas proteinų „statybinę medžiagą“.  Alavijo augale yra 20 iš 22 būtinų ir 7 iš 8 nepakeičiamų aminorūgščių;
* Enzimai – alavijuje aptikta daug enzimų, dalyvaujančių maisto skaidyme ir tuo pačiu padedančių maisto virškinimo procesui;
* Sacharozė – alavijo sudėtyje yra monosacharidų (gliukozės ir fruktozės) ir polisacharidų.

Netaisyklinga mityba, stresas, nesveikas gyvenimo būdas bei užteršta aplinka sukelė daug „civilizacijos“ ligų, tokiu kaip: širdies ligos, vėžiniai susirgimai, cukrinis diabetas, imuninės sistemos susilpnėjimas, alergijos ir kitos. Pastaruoju metu sparčiai didėja sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių skaičius, ši tendencija ypač išryškėja gerai išsivysčiusiose šalyse. Žmonės stengiasi maistui naudoti natūralius produktus, gerti vitaminizuotus gėrimus, neturinčius cheminių koncentratų ir dirbtinių aromatizuotų komponentų. Aloe Vera gėrimai yra labai populiarūs tarp sportuojančių, besirūpinančių pilnaverte, natūralia bei kokybiška mityba, žmonių. Gėrimas gaminamas iš geriausios rūšies alavijaus augalo – aloe vera, jame yra daug vaisiaus minkštimo, sudėtyje yra kalcio, vitamino C bei vitamino E. Aloe vera gėrimo gamyboje nėra naudojami konservantai, dirbtiniai dažikliai ar saldikliai. Gėrimas puikiai numalšina troškulį, be to yra labai skanus, su dideliu kiekiu minkštimo. Таi skaniausias būdas išlikti sveikam!